Välj en sida

Gång på gång behöver vi stanna upp och fundera på vårt livs riktning och vad livet går ut på. Det först och främst för vår egen skull. Bonnie Ware som arbetade med döende patienter ställde frågan till dem om de ångrade något eller om det fanns något de önskat göra annorlunda.
Gång på gång hamnade ett svar längst upp. Det var att man önskat att man vågat leva ett liv sant mot sig själv och inte som andra förväntade sig.
Fonus ställde en liknande fråga till 1047 svenskar: ”Vad är du mest rädd för att ångra på din dödsbädd? Det absolut vanligaste svaret var: ”Att jag inte vågade göra det jag drömde om.”

Vad är då en dröm? Ett klassiskt svar är att det ”är en bild av framtiden som skapar passion”. Något som du verkligen brinner för. Det mest fantastiska är att Gud vill ge oss drömmar och tankar som är designade precis efter de personligheter vi har och det som stämmer med vad vi upplever vara helt rätt. Gud designade en livsdröm som passar just för dig. Han tänker inte göra sökandet efter syftet med ditt liv till en dragkamp, där han bara leker med ditt sinne. Gud älskar dig mer än du kan förstå och han längtar efter att tydliggöra din dröm. När du sedan vågar ta steg i tro blir drömmen alltmer tydlig och växer. Ditt liv får en mening, de människor du möter och betjänar blir välsignade, världen blir en bättre plats och din tillfredställelse över att vara på rätt plats i rätt stund ger dig harmoni och glädje.

Den livsdröm som Gud förberett för dig är något som kommer att producera frukt på livets alla områden. För att kunna leva i drömmen behövs uthållighet, medvetenhet och en attityd och vilja att fullfölja. Gud är den store Drömgivaren. Hans dröm för oss människor är en upprättad gemenskap med honom genom Jesus Kristus. Han gjorde allt för att det skulle bli verklighet. Att hitta sin livsdröm har sin startpunkt i upplevelsen av att vandra i gemenskap med den store Drömgivaren. Och kom ihåg! Du kan aldrig drömma så stort att Gud skulle bli förlägen och be dig börja om med någon mindre dröm.
Dröm stort och bada dina drömmar i bön. Tillsammans med Gud och i bönens atmosfär kan vad som helst ske!

Med önskan om Guds rika välsignelse!
Marie Arnfjell
Grundare & ordförande Sisters International

Pin It on Pinterest

Share This