Välj en sida

Vad har du för relation med den helige Ande? Hur tänker du om honom? Vem är han för dig? Umgås ni? Talar du med honom? Har du läst om honom i Bibeln eller är han obekant för dig? Har du inte vågat pröva Anden än eller känns det bara onaturligt konstigt med den helige Ande?

Låt mig presentera min bästa vän, min Hjälpare och min outtömliga kraftkälla: Den helige Ande!
I Joh 7:38 beskriver Jesus Anden som levande vatten som fyller oss och flödar fram i våra inre. Den helige Ande är ett löfte från Gud till oss i vår tjänst och det är våra så kallade arbetskläder att tjäna och leva i honom som en stark kristen. Den helige Ande är vår vän som ingår i det kristna livet. Många lever hela sitt liv utan att tänka på eller bry sig om livet och kraften i den helige Ande. Man tror på Gud och Jesus och det räcker….. men du missar livet tror jag, om du ej lär känna Anden och börjar umgås med honom i bön och tungotal.

“Ni ska få kraft när den helige Ande kommer över er”, säger Apg 1:8. Och det är just det som Anden kommer med. I honom orkar jag be mer, i honom vågar jag predika frimodigt, i honom har jag en övernaturlig kraft att kasta ut demoner och i honom föds och styrks min tro. I Anden vilar jag och hämtar ny styrka.

Varje morgon börjar jag min dag genom att välkomna den helige Ande, be honom ta över i mitt liv och fylla mig med tro för dagen. Jag talar både i tungor och på svenska, lyssnar i min ande och inväntar hans viskningar i mitt hjärta. Där och då förnyar han bibelns ord, ger mig viktiga påminnelser, lyfter min tro och blåser in sitt liv i mig. Anden är min hjälpare och vän. Han målar upp Jesus för mig och öppnar bibelns ord när jag läser dagens kapitel. Bibelns ord blir levande och direkta tilltal till mig.

Hur kan man ta emot den helige Ande kanske du undrar?
När du blev frälst och tog emot Jesus flyttade även den helige Ande in i dig så du har egentligen Anden i ditt hjärta. Men du kanske inte vågat öppna dig för honom eller bett honom fylla dig med sin kraft. Du tog ju emot Jesus i tro och det är samma grej när du tar emot Anden. Tag emot honom i tro och börja umgås och tala i tungor. Säg till Jesus att du vill ha Andens liv och kraft och börja tacka Jesus och där och då kommer orden – tungotalet. Kanske med ett ord, kanske med flera konstiga ord, kanske med skratt eller tårar. Låt det ta tid, sitt i hans närvaro och nöj dig inte med mindre. Andens liv tillhör varje kristen och tungotalet bygger upp din ande och din bön i helt ny dimension. Våga tala, våga öppna din mun och låt dig bli uppfylld.

Hur vet jag att tungotalet inte är av mig själv då? Har du bett om att få bli fylld med Anden i tro så är det Anden som fyller dig. Luk 11:13 … “hur mycket mer ska inte då vår Fader i himlen ge den helige Ande åt dem som ber om det. “
Första gången jag hörde Anden tala var när jag bad min vanliga morgonbön i min lägenhet. Han visade mig ett namn och sa att jag skulle ringa denna unga tjej.
-Vem är det, frågade jag förvirrat?
Jag slog bort tanken men den återkom och jag blev inte fri från namnet. Jag tog upp en gammal telefonkatalog och letade efter namnet. Det fanns inte där, bara efternamnet. Jag blundade och snurrade med fingret i luften och satte ner det i telefonkatalogen och sa till mig själv…..Okej, då ringer jag denna person trots att förnamnet inte stämmer.
I andra änden svarade samma namn som jag hört Anden viska i bön. Jag blev så överrumplad att jag tappade luren. Jag tog upp luren och berättade mitt ärende och tjejen berättade gråtande att hon hade det tufft och var på väg ut i droger och fest denna kväll. Vi bestämde träff istället på ett café och jag fick be och betjäna henne och hon fick på nytt fick överlämna sig till Jesus. Det blev en fantastisk kväll för oss båda.

Med den helige Ande kan du börja leva det kristna livet i en ny dimension, i ett nytt flöde. Han kommer tala till dig, du kommer se saker i bön, du kommer kunna be uthålligt längre och din ande kommer vederkvickas. Låt den helige Ande få bli din vän, din bästa vän denna vår och sommar.
Börja ett nytt andligt äventyr.
Den helige Ande väntar på dig!!

Gunilla Svensson

Gunilla bor i Stockholm och arbetar som lärare. Hon läste sin lärarutbildning i Jönköping och besökte då för första gången besökte en New Age-mässa. Sedan dess har det blivit många besök på liknande mässor, där syftet är att representera den kristna tron.
Gunilla reser också runt i kyrkor för att föreläsa om New Age.

Pin It on Pinterest

Share This